Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Voorspoedige start en gunstige uitspraken Raad van State

Geplaatst 30 aug. 2013 08:12 door Suzan Polet   [ 5 sep. 2013 08:15 bijgewerkt door Misha van Denderen ]

Nieuwsbrief 30 augustus 2013

Beste ouders,

Eindelijk weer een nieuwsbrief. Het is een hectisch half jaar geweest maar met een fantastisch resultaat: een prachtige school die sinds 26 augustus volop draait! 

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u me bereiken via de mail s.polet@svpo.nl .

Vriendelijke groet,

Suzan Polet

Schoolleider Tjalling Koopmans College

De eerste schooldag

Na de open dagen in januari hebben we 80 leerlingen kunnen aannemen voor schooljaar 2013/14. In juni was er de kennismakingsdag met medeleerlingen en het docententeam. De zomervakantie is benut om het gebouw verder op te knappen en in te richten. 


Maandag 26 augustus was het dan zo ver: De eerste schooldag van het Tjalling Koopmans College. 80 leerlingen (verdeeld over 5 klassen van 16 leerlingen), een team van bevlogen professionals en een mooi verbouwde locatie. 

De 80 leerlingen waarmee we van start zijn gegaan, zijn verdeeld over 5 klassen, oplopend qua niveau van ongeveer Mavo tot en met VWO+. Een leerling maakt in de tweede helft van klas 3 (samen met de mentor en de studieadviseur) een definitieve keuze voor Mavo, Havo, HVWO, Atheneum of Gymnasium. Tot die tijd worden jaarlijks de klassen opnieuw ingedeeld zodat de leerlingen les hebben in coherente groepen waarbinnen de verschillen niet al te groot zijn.

Naast de leerlingen is de spil van het Tjalling Koopmans College het team, bestaande uit docenten en de conciërge.
Dit team bestaat uit:
Els de Haan – docent Nederlands 
Danielle Boorman – docent Beeldende vorming 
Duncan Hiscox – docent Engels 
Gretha van der Veen – docent Begeleid werken 
Janneke Peters – docent Biologie 
Laura Koopmans – docent Wiskunde
Miranda Menninga - docent Frans
Renee Dinjens -  docent Sport
Ronald Veenstra - docent Filosofie 
Willem Polet – conciërge 

Het is een voorrecht om samen met het team de school op te zetten en verder op te bouwen. Het team heeft inmiddels ook al een bezoek gebracht aan onze zusterschool, de Isaac Beeckman Academie in Kapelle (Zeeland). Een leerzame en gezellige dag die op de Zeeuwse manier is afgesloten met de mosselpan.

De opening van het Tjalling Koopmans College wordt met veel interesse gevolgd door de media: 

Omropfryslan

Radiofryslan

Meer nieuwe scholen voor persoonlijk onderwijs

Na de school in Friesland starten er in elk geval nog twee scholen: In Geldermalsen en Harderwijk. Voor het Tjalling Koopmans College is dat positief, vanwege de mogelijkheden voor samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan het gezamenlijk inkopen van lesmethoden, uitwisselen van ervaringen en de onderhoud van ICT. 

Een andere uitspraak van de Raad van State zorgt er waarschijnlijk voor dat er nog meer scholen van start kunnen, namelijk in Hengelo, Hoorn en Deventer. Artikelen over deze uitspraak stonden onder meer in NRC Handelsblad, Leeuwarder Courant en RTV Oost.Comments