Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Nieuwsbrief december 2015

Geplaatst 15 dec. 2015 03:46 door Janneke Peters   [ 15 dec. 2015 05:19 bijgewerkt ]

De dagen zijn kort en nat, maar de gezellige feestdagen zijn in zicht! Het kerstrapport komt er weer aan en we hebben weer meerdere informatiedagen op de kalender staan. Verder in deze nieuwsbrief leest u o.a. over de excursies naar Engeland en de Dag van de Franse taal.


Wij wensen u alvast fijne feestdagen en een schitterend nieuwjaar!!


Vriendelijke groet,

Team Tjalling Koopmans20151211_111740.jpg

Wisseling van de wacht bij tekenen

Deze laatste week voor de kerstvakantie is Daniëlle Boorsma weer teruggekeerd op het TKC. Gedurende haar zwangerschapsverlof heeft Frouckje Jagersma de tekenlessen verzorgd. Ze heeft samen met de leerlingen voor de geboorte van baby Lucas een prachtige slinger gemaakt. Complimenten voor Mw. Jagersma en alle leerlingen!Excursies naar Engeland

Klas 2 en 3 zijn een week op excursie geweest naar Engeland, respectievelijk naar Bury St Edmunds en Cambridge. Leerlingen en begeleiders hebben een fantastische week gehad! Hieronder leest u hoe Ravi Pakker uit klas 2A de reis heeft ervaren.


“A couple of weeks ago, I went to Bury st. Edmunds in England. I had a really good time apart from school. My host family was really nice and they had two little children and three big children. The big kids were most of the time at school, but the small ones were only two and three years old. They were really cute and not shy at all. The parents were also really nice to Remy and me. They took good care of us and their food was really good. The school wasn’t really the most fun part, it was probably even my biggest downside to the trip. What I did think was fun, were the trips to Norwich and Ipswich and of course my stay in the host family. The afternoon activities like going to the other towns were indeed much fun. We did a city tour with our school teacher and after that, we had free time to shop or do other things in the towns. I would really recommend visiting Bury st. Edmunds if you are close to it or just want to go on vacation to England because it’s a fun town with a lot of old buildings.”


IMG_9006.JPGIMG_8948.JPGDag van de Franse Taal

In november was er de Dag van de Franse Taal. Op veel scholen in Nederland waren er activiteiten om de Franse taal te promoten. Zo ook op het Tjalling Koopmans College. Deze dag konden de leerlingen smullen van stokbroodjes Brie, Camembert, snoepjes van Napoleon en voor de waaghalzen: des escargots! Verder hebben de leerlingen Franse spellen ontworpen. Deze gaan ze in de week voor de Kerstvakantie nog een keer spelen. Ook zijn er mooie Franse posters gemaakt voor het Franse lokaal.

C’était super!20151203_152651.jpg

Sinterklaasviering

Sint Nicolaas is ook de leerlingen op het TKC niet vergeten! In de dagen voor het Sinterklaasweekend hebben de leerlingen Sinterklaas gevierd in de klas. De cadeaus vlogen om de oren en ook de surprises waren dit jaar erg mooi!Inzamelingsactie voor vluchtelingen

Wij, Jasmijn (2c), Lysanne (2c), Nine (2c), Janne (2b), Lyan (2a) en Alisia (2a) zijn 16 oktober begonnen met een inzamelactie voor de vluchtelingen. Wij kwamen op dat idee door al de nare berichten op het journaal, radio en andere media. Ons plan was om zo veel mogelijk kleding, schoenen, speelgoed, etc. in te zamelen en dat dan vrijdag 6 november 2015 naar het Rode Kruis in Leeuwarden te brengen. In het begin kregen wij negatieve reacties, maar tot onze verbazing hebben we rond de 15 zakken vol met kleding, schoenen, etc. opgehaald! Wij waren erg blij met de opbrengst en bedanken daarom ook alle mensen die wat hebben gedoneerd aan onze actie. We hopen dat de vluchtelingen er wat aan hebben!


image4.JPGimage1.JPGInformatiedagen

De informatiedagen zitten inmiddels helemaal vol. Natuurlijk is het wel mogelijk om uw kind in te schrijven vanaf januari. Hierover ontvangt u te zijner tijd bericht. Uiterlijk 1 maart wordt uiteindelijk bekend gemaakt of uw kind een plek heeft op het Tjalling Koopmans College in het schooljaar 2016/2017.Verlofdagen

Het opnemen van verlofdagen buiten de reguliere vakanties is voor veel ouders erg prettig, maar hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Allereerst dienen verlofdagen minimaal twee weken van tevoren aangevraagd te worden. Daarnaast is het belangrijk dat leerlingen die door het opnemen van verlofdagen toetsen missen zelf naar de vakdocent toegaan om een andere datum af te spreken.Jeugdteams Tytsjerksteradiel

Bij de Jeugdteams van Tytsjerksteradiel kunt u terecht met al uw vragen over opvoeden en  opgroeien. De gezinswerkers van deze teams ondersteunen jeugdigen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar en hun ouders / verzorgers als er vragen of problemen zijn.


Vragen

Ouders en opvoeders kunnen diverse (hulp)vragen hebben. Heeft mijn kind ADHD? Welke zorg past er bij mijn kind? Is mijn kind dyslectisch? Waarom is mijn kind zo angstig? Mijn kind eet slecht, wat kan ik doen? Waarom is mijn kind altijd zo boos? Ontwikkelt mijn kind zich wel goed? Met al dit soort vragen kunt u bij de Jeugdteams terecht.


Professionals

In de Jeugdteams werken professionals. Ze hebben veel ervaring en kennis. Ze werken dichtbij u in de dorpen. Ze geven advies en kunnen uw vragen beantwoorden. Dit kan indien gewenst anoniem.  

Als u contact opneemt met het Jeugdteam, maakt één van de medewerkers een afspraak met u om langs te komen. Samen gaat u op zoek naar een oplossing die past bij uw situatie.


Netwerk

De Jeugdteams werken vanuit een netwerk en hebben contacten met tal van organisaties in de gemeente. Denk hierbij aan scholen, consultatiebureaus, politie, Dorpenteams of vrijwilligersorganisaties. Ze reageren op de signalen die ze via dit netwerk krijgen. Daarom zijn de gezinswerkers uit de teams gekoppeld aan een dorp.


Lotte.PNG

Hurdegaryp

Voor Hurdegaryp en het Tjalling Koopmans College is uw contactpersoon Lotte van Hoenselaar. Zij is gezinswerker in het Jeugdteam van Tytsjerksteradiel.


U kunt in contact komen met Lotte via de school of rechtstreeks contact met haar opnemen via:

lvanhoenselaar@jeugdteamtd.nl


Ze is bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.


Tichtby Elkoar

Wilt u meer informatie over de Jeugdteams en Dorpenteams in Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen?

Kijkt u dan eens op de site www.tichtbyelkoar.nl. Op deze site kunt u alle vragen en antwoorden vinden over zorg, werk en jeugd.


Heeft u een (hulp)vraag? Dan kunt u contact opnemen met het Jeugdteam.

Als u in Tytsjerksteradiel woont, kunt u bellen met 088 – 533 53 33 of mailen naar:

info@cjgtytsjerksteradiel.nlComments