Archief‎ > ‎

Over ons

Adres

Tjalling Koopmans College
Easter Omwei 7
9254 GM  Hurdegaryp 

Postbus 36026
1020 MA  Amsterdam

Tel: +31 20 4910017 
Bank: Triodos, 390125946 

 E-mail: Tjalling Koopmans College

Directie
Suzan Polet studeerde Jeugdwelzijn aan de Hogeschool Friesland en daarna Sociologie aan de VU in Amsterdam.

Bestuur
Misha van Denderen studeerde Filosofie (cum laude) en Economie aan de VU. Gaf werkcolleges filosofie aan de faculteit Economie aldaar. Ontwierp voor Freia/MCC simulaties voor gebruik in management trainingen. Startte een elektronische uitgeverij en werkte daarmee voor onder meer de BelastingdienstKluwerElsevierSDUKSU. Verkocht zijn activiteiten en zet nu zijn kennis en ervaring in om beter onderwijs te realiseren. Hij is verder voorzitter van de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs. Misha is getrouwd en heeft 2 kinderen en 2 pleegkinderen. 

Emil Roelofs is directeur van IVIO Wereldschool, de school die in 1948 werd opgericht om Nederlandse kinderen in het buitenland onderwijs te geven. De school bewijst al jaren dat persoonlijk onderwijs mogelijk is. IVIO Wereldschool levert het Tjalling Koopmans College lesmethoden en zorgt voor ervaren leerkrachten. Leerlingen op het Tjalling Koopmans College worden opgenomen in het internationale netwerk van De Wereldschool

Hank van Dijk is interimmanager en communicatie-adviseur. Hij was in het verleden onder meer werkzaam als directeur van reclamebureau Ogilvy One. Hank is getrouwd en heeft 2 kinderen.

In samenwerking met
Stichting voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) bevordert dat leerlingen met een persoonlijk rooster les krijgen van vakdocenten. Daartoe steunt zij scholen bij het maken van lesmethoden en het inrichten van werkplekken. De voordelen van persoonlijk onderwijs liggen vooral op organisatorisch vlak. Persoonlijk onderwijs kan op veel kleinere schaal gegeven worden en kan veel flexibeler inspelen op de leerontwikkeling van kinderen.  De SvPO steunt de Isaac Beeckman Academie financieel en organisatorisch. Aan de hand van grootschalig opinieonderzoek onder scholieren adviseert SvPO bovendien over de beste opzet van de school.
 
IVIO Wereldschool is in 1948 opgericht om onderwijs te geven aan Nederlandse kinderen in het buitenland. Hun ouders zijn bijvoorbeeld artsen zonder grenzen of internationale zakenmensen. In het voortgezet onderwijs worden de leerlingen rechtstreeks door docenten vanuit Nederland begeleid en hebben de ouders een coachende rol.  IVIO Wereldschool steunt het Tjalling Koopmans College didactisch, met leerkrachten en met lesmateriaal. Bovendien maken leerlingen van het College deel uit van het internationale netwerk van de Wereldschool. Daarvoor kunnen ze met hun mede-leerlingen in het buitenland samen chatten, mailen, werken aan opdrachten, enz.
Comments